У Красятичах відкрито храм Божий

 

 

Церкву збудовано Богу на славу, людям на радість і на спасіння

DSCF1803Своє храмове свято –Воздвиження  цього року красятинці святкували особливо піднесено, адже 27 вересня зазвичай відбуваються урочисті заходи до Дня села, а цього року ще  додалася одна значуща історична подія-відкриття у селищі православної церкви (Хрестовоздвиженська церква, яка була у Красятичах, була зруйнована та розібрана у радянські часи). Минулого року на Покрову Богородиці лише відслужили молебень перед початком будівельних робіт. Не минуло і року, як при в»їзді в Красятичі з»явилася нова, сучасна церковна споруда на честь Воздвиження Животворящого Хреста, яку гарно видно усім, хто проїжджає по трасі «Київ-Овруч».

У неділю жителі селища та навколишніх сіл, святково прибрані, поспішали до церкви, де з самого ранку відбулись водосвятний молебень, Божественна літургія, яку відслужив єпископ Варсонофій, вікарій Київської Митрополії у співслужінні благочинного Поліського церковного округу протоієрея Іоанна Токарука та священників  благочиння, хресна хода навколо храму.

Всіх прихожан переповнювали невимовні почуття у той момент, коли освячений Владикою накупольний хрест підняли нагору та встановили на його постійне місце, у той момент, коли вперше переступили поріг нової церкви, в якій ще пахне свіжо полакованою деревиною, у той момент, коли роздалося церковне піснопіння з уст монахинь Свято-Покровського жіночого монастиря.

Передував урочистому моменту відкриття великий відрізок роботи: від заливання фундаменту до початку внутрішніх оздоблювальних робіт. Крок за кроком будівництво просувалося – і все це завдяки фінансовій допомозі народного депутата України Я.М.Москаленка та бажання швидко реалізувати задуману справу і довести до кінця благочинного Поліського благочиння отця Іоанна Токарука, активних прихожан храму та місцевих жителів.    Долучалися до спільної справи, як хто міг – готували обіди будівельникам, збирали кошти на церковну утварь.

Після закінчення Літургії з вітальною промовою до усіх віруючих звернувся Владика Варсонофій. Він подякував усім, хто трудився біля храму,вкладаючи  свої сили і душу, побажав крепості у вірі, Божого благословіння, а ще передав вітання поліщукам від Предстоятеля української православної церкви Блаженнійшого Онуфрія. Приємним подарунком для красятинців став дружній візит церковної громади с.Мусійки Іванківського району – вони передали ікону Воздвиження Животворящого Хреста, яку у 1925 році було написано місцевим жителем для Красятицької церкви, але після її руйнації вона зберігалась у Мусійківській церкві, потім була відреставрована і повернута нарешті туди, де вона мала бути.

-Хочу, щоб храм, який ми сьогодні відкриваємо –став для красятинців духовним серцем, центром єднання, миру, в якому  можна  отримати благодать Божу, здійснити молитву за живих і вже спочилих,- наголосив у своєму виступі благочинний отець Іоанн.

Потім до урочистостей  з нагоди відкриття церкви приєднались почесні гості – сам благодійник -Я.М.Москаленко та депутат Київської обласної ради Т.Л.Подашевська, за участі якої відбувалось закладення  капсули зі святими мощами у фундамент майбутньої церкви, голова Поліської районної ради М.П.Олексієнко, бувша голова Поліської РДА Т.В.Прибора, Красятицький селищний голова Т.І.Недашківська.

-Нас звів Господь з отцем Іоанном і ми спільними зусиллями збудували храм,я завжди готовий допомогти тим, хто хоче працювати на благо людей і робити добрі справи. -зазначив Ярослав Миколайович. Роби добро і зло зникне саме по собі,-додав на завершення депутат. Від Красятицької селищної ради, громади Т.І.Недашківська вручила Я.М.Москаленку Подяку та вишиту дітьми картину.

Храмове свято закінчилося, а попереду – благоустрій прилеглої території та облаштування церкви всередині, але хочеться вірити, що спільними щиросердними молитвами,бажанням вірян справу буде доведено до кінця.

This slideshow requires JavaScript.

(258)

Комментирование запрещено

  • Помітили помилку?

    Виділіть текст з помилкою і натисніть клавіші Ctrl+Enter або кнопку:

    Дякуємо за допомогу!