Церковний спів збуджує християнську душу

DSCF0498З початком будівництва церкви у Красятичах водночас постало й питання створення церковного хору. З благословення благочинного Поліського благочиння –протоієрея Іонна місцеві активісти зайнялися організацією церковного хору у своєму селищі. Охочих знайшлося чимало. Впродовж місяця на заняттях недільної школи, які відбувалися тричі в тиждень, розучувалися молитви, які співають під час недільних церковних служб та у дні церковних свят, було розучено пісноспіви водо святного молебню.

Сьогодні у хорі постійно співають від 10 до 12 чоловік –жінки і чоловіки різного віку. Справа для багатьох нова, адже для співу у храмі необхідно мати не лише слух та голос, слід добре вивчити ази церковного піснепіння, знати службу Божу, черговість молитв, а головне, духовно осягати єдності з Творцем.

Перша нагода випробувати власні сили випаде в учасників хору вже 15 лютого, на Стрітення Господнє. Цього дня у церковній новобудові відбудеться святкове освячення води. З радістю чекаємо на дебют місцевого хору.

DSCF0495

DSCF0493

(151)

Комментирование запрещено

  • Помітили помилку?

    Виділіть текст з помилкою і натисніть клавіші Ctrl+Enter або кнопку:

    Дякуємо за допомогу!